Schimbă Limba:

Incubatorul
Bright Labs

Un program unic proiectat să ofere suport fondatorilor de startup-uri ambițioși pentru a-și lansa ideile inspirate pe piață în 6 luni!

Retrospectiva Bright Labs Incubator 2021

10

alumni

115k

finanțări

+200

ore de mentorare

Ce spun alumni

„Bright Labs Incubator a schimbat parcursul nostru. Am intrat în program cu o idee, iar 4 luni mai târziu am lansat primul nostru prototip.”

Bogdan

foniai.com

„Recomandăm acest program oricui își dorește să construiască un startup. Trebuie să se expună la evenimente și să își prezinte ideea, iar acesta este locul potrivit pentru asta.“

Sebastian

bangroute.com

Bright Labs Incubator 2022

10

echipe
acceptate

+100k

în finanțări

40k

în premii

Procesul nostru

Pre-selecție

Selectarea celor mai ambițioși fondatori (25 locuri)

Validare

Validarea nevoii și a soluției

Pitching

Prezentare, selectare și premiere (10 echipe primesc 5k eur)

Incubare

Construirea unor produse uimitoare

Lansare

Lansarea produsului

Finanțare*

< 3 luni după lansarea pe piață

Structura programului

Apply now!

FAQ Tehnic

Cum mă înscriu în Bright Labs Incubator?

Dacă vrei să intri în programul Bright Labs Incubator, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de pe site-ul nostru. Vei alege evenimentul de preselecție care ți se potrivește, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

Dacă nu ți se pare potrivit niciun eveniment, nu-ți face griji. Selectează opțiunea „alt eveniment” și vom alege împreună cea mai bună variantă.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

La Make IT in Oradea căutăm idei și startup-uri din domeniul tehnologic, de la oameni pasionați de antreprenoriat și tehnologie. Pentru noi, un antreprenor este persoana care are dorința de a rezolva o problemă existentă în piață.

Ca să intri în Bright Labs Incubator, trebuie să ai 18 ani împliniți. Nu este nevoie ca produsul tău să fie deja lansat pe piață, și nu este nici măcar nevoie să ai o firmă creată la Registrul Comerțului. Nu trebuie nici măcar să fii din Oradea. Noi căutăm idei într-un stadiu de dezvoltare incipient, pentru care să putem aduce cu adevărat valoare.

Nu ești sigur dacă ești eligibil? Contactează-ne și te vom ajuta cu toate informațiile necesare.

Care este structura programului?

Durata programului este de aproximativ 6 luni, cuprinzând trei etape:

  • Etapa de preselecție
  • Etapa de validare 
  • Etapa de incubare


Întâlnirile vor fi mixte, atât online, cât și în persoană în Oradea.

Încurajăm prezența în persoană, dar pentru acele situații în care chiar nu vei putea ajunge vom facilita participarea ta online. 

Programul este potrivit și pentru persoane care au un loc de muncă, însă implicarea este zilnică, la fel ca în cazul unui job part-time.

Ce se întâmplă dacă nu mă calific?

Dacă ideea ta nu este selectată, nu pleci de la noi în niciun caz fără nimic. Ai posibilitatea să intri în comunitatea de suport pe care o avem și poți participa la următoarea ediție a Bright Labs Incubator, având mai multe cunoștințe adunate și un network mai vast. 

Eșecul face parte din succes, iar dacă eviți eșecul, eviți și succesul. Antreprenorii sunt printre cei care știu cel mai bine acest lucru.

Ce se întâmplă după terminarea programului?

Startup-urile care lansează produsele în piață și au 2-3 luni de tracțiune pot primi o finanțare de până la 50.000 de euro din partea Make IT in Oradea și a partenerilor noștri.  

Antreprenoriatul este o aventură și chiar dacă nu ajungi să lansezi produsul, participând în programul Bright Labs Incubator înveți îndeajuns de multe lucruri încât să merite tot timpul investit. În plus, vei face parte dintr-o comunitate în care poți crește foarte mult prin suportul oferit.

Ce este un program educațional pentru startup-uri ca și Bright Labs Incubator?

Scopul unui program educațional pentru startup-uri este să îți ofere cunoștințele, conexiunile și suportul necesare pentru dezvoltarea startup-ului tău.

Bright Labs Incubator este structurat în așa fel încât să îți ofere cunoștințe validate de startup-uri cu renume, relații de mentorare din partea unor antreprenori de succes și experți din diverse domenii. Aici ai parte, de asemenea, de suportul unei comunități de antreprenori în tehnologie, pasionați și mereu dispuși să te ajute.

Care sunt diferențele dintre un incubator, pre-accelerator sau accelerator de afaceri?

Așa cum probabil ai auzit, există 3 tipuri de programe educaționale pentru startup-uri: incubatoare, pre-acceleratoare și acceleratoare. Incubatoarele sunt cele mai vechi și de cele mai multe ori se adresează unor startup-uri în faza incipientă, chiar la nivel de idee, având un ritm de dezvoltare mai lent. Acceleratoarele, pe de altă parte, au apărut în contextul startup-urilor de tehnologie și ceea ce le diferențiază de un incubator este viteza la care lucrurile se întâmplă. De asemenea, acestea se adresează unor startup-uri care au deja un produs validat. Nu în ultimul rând, pre-acceleratoarele sunt puntea de legătură între incubatoare și acceleratoare, semănând însă mult mai mult cu un accelerator, dar adresându-se unor idei în stadii la fel de incipiente ca în cazul incubatoarelor. 


Bright Labs Incubator, deși poartă în nume titulatura de incubator, este un program hibrid, gândit să răspundă nevoilor antreprenorilor din regiunea noastră și care se află la început de drum. Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață.

Cu ce mă ajută participarea în Bright Labs Incubator?

Bright Labs Incubator este poarta de intrare în lumea antreprenoriatului în tehnologie. Odată intrat, cel mai probabil acest drum antreprenorial va deveni focusul carierei tale. Vei dori să înveți mai mult, să cunoști mai mulți antreprenori, să construiești produse mai bune și startup-uri de succes. Ceea ce îți va oferi Bright Labs Incubator, dincolo de cunoștințele validate, relațiile cu oameni extraordinari sau suportul financiar, este o schimbare de gândire, într-una caracteristică antreprenorilor de succes.


Bright Labs Incubator, deși poartă în nume titulatura de incubator, este un program hibrid, gândit să răspundă nevoilor antreprenorilor din regiunea noastră și care se află la început de drum. Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață.

Cum pot obține o finanțare de la Make IT in Oradea?

Programul Bright Labs Incubator oferă pe lângă cunoștințele validate, relațiile de mentorare și accesul la o comunitate de antreprenori experimentați și un premiu în valoare de 5.000 de euro fiecărei echipe care se califică în etapa a 3-a a programului. Pe lângă acest premiu, Make IT in Oradea oferă finanțări de tip “for equity” de până la 50.000 de euro, startup-urilor de tehnologie care au un produs lansat în piața de cel puțin 3 luni de zile și care prezintă o creștere substanțială de la lună la lună.

Top Mentors

Jan
Lukacs

Co-founder & CEO @Paymoapp.com

Monica Obogeanu

Startup Programs Manager @Orange

Alin Mercheș

Co-Founder & CEO @Mobiversal

Gabriel Ciordaș

Founder & CEO @Creatopy  @Flipsnack @SVGator

Georgia Diaconescu

Product Marketing @what3words

Daniel Andor

Lead Product Designer @Durran

Cristian Tamaș

Co-Founder & CMO @TypingDNA

Vlad Sarca

Investor & Partner @Sparking Capital

Jan
Lukacs

Co-founder & CEO @Paymoapp.com

Monica Obogeanu

Startup Programs Manager @Orange

Alin Mercheș

Co-Founder & CEO @Mobiversal

Gabriel Ciordaș

Founder & CEO @Creatopy  @Flipsnack @SVGator

Georgia Diaconescu

Product Marketing @what3words

Daniel Andor

Lead Product Designer @Durran

Cristian Tamaș

Co-Founder & CMO @TypingDNA

Vlad Sarca

Investor & Partner @Sparking Capital

Why join?

Învață de la mentori cu experiență (fondatori, investitori, etc.).

Validează ideea ta de startup înainte să construiești produsul.

Întâlnește investitori și primește investiții pre-seed de până la €50k.

Programul nostru este proiectat pe baza metodologiei „lean startup”.

Alătură-te unei comunități de fondatori, investitori și mentori.

Antreprenoriatul este greu! Suntem aici să le oferim suport fondatorilor în aventura lor.

Înscre-ți ideea

Ai întrebări?
Programează o întâlnire online

O inițiativă luată de

Cu suportul

În parteneriat cu